lauantai 30. maaliskuuta 2013

Erkin Seikkailut osa 2

                            Sietämätöntä menoa

Erkin elämä vankilassa alkoi muuttua sietämättömäksi. Hän pakoili tatuoituja miehiä ja tuntui siltä että vankila oli täynnä tatuoituja miehiä! Miehet eivät varsinaisesti jahdanneet häntä mutta Raimo oli kehottanut Erkkiä pysymään kaukana tatuoiduista miehistä. Viikkojen kuluessa Erkki ei enää kestänyt. Hänen tuomiotaan olisi jäljellä vielä puoli vuotta! Hän halusi ulos nyt.
"Haluan ulos täältä! Haluan takaisin kirjastoon juomaan teetä. Kaikenlisäksi kaipaan Pedroa! En saanut edes mahdollisuutta jättää hyvästejä hänelle" nyyhkytti Erkki Ramolle eräänä iltana sellissä. "Kuka on Pedro?" kysyi Raimo. "Pedro on maailman ihanin kirjaston hoitaja!" vastasi Erkki silmät kaihosta kiiluten. "Etkö voisi soittaa Pedrolle?" ehdotti Raimo. "En missään nimessä! Kunnon hyvästeihin kuuluu kosketus. Video puhelukaan ei kelpaa. Pitää voida tuntea hänen lämminverinen ihonsa." sanoi Erkkin suurella intohimolla. "Sitten sinun täytyy karata. Mutta kuinka aiot tehdä sen?" kysyi Raimo. "Tottakai piiloutumalla pyykkeihin, etkö ole ikinä katsonut elokuvia?" vastasi Erkki pilkallisella äänensävyllä. "Count me out, honey! Minä aion olla täällä kunnes olen tuomioni istunut." sanoi Raimo. "Jaloa, mutta tarpeetonta." vastasi Erkki.
Seuraavana päivän Erkki toeutti suunnitelmansa ja piiloutui pois. Juoni sujui odotetusti. Vaatteiden joukossa Erkki toimitettiin pesulaan. Pesulasta oli helppo livahtaa ulos. Valitettavasti Erkillä oli kirkkaan oranssit vankin vaatteet. Sitten hän oivalsi: "Minähän juuri livahdin pesulasta siellä täytyy olla vaatteita." Onneksi Erkki oli hyvä hipsimään. Niin hän kävi pihistämässä mustan puvun. "Tällä voi mennä vaikka hautajaisiin" ajatteli Erkki.
Erkki oli kotoisin Helsingistä. Nykyisin hän asui vaimonsa kanssa maatilalla Kauniaisissa. Hänen kotinsa oli mukava mutta pääasiassa hän vietti aikansa kirjastossa.
Erkki ei ollut varma missä kaupungissa hän oli. Hän päätti kysyä asiaa ohikulkijoilta. "Anteeksi mikä tämän kaupungin nimi on?" kukaan ei vastannut. Hän kysyi monilta mutta kaikki vain katsoivat häntä vihjaisesti tai teeskentelivät etteivät huomanneet häntä. Hetken mietittyään Erkki tajusi:"Tämän kaupungin täytyy olla Pohjanmaalla, tietenkin Seinäjoki! Missään muualla ei ole yhtä äkäisiä ihmisiä!"
Erkin täytyi päästä Kauniaisiin mutta hänellä ei ollut ollenkaan rahaa. Jostain rahaa oli saatava, sitten Erkki sai idean....

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti